Přípravka Vítkovic si došla sebejistými výhrami k úspěchu
Open Game kategorie přípravek nabídla měření sil 18 týmů ve třech základních skupinách. V úvodní části turnaje předvedli nejpřesvědčivější výkony hráči Vítkovic a Pitbulls & Gepardů, kdy obě družstva neztratila jediný bod. Třetím vítězem skupiny byli Black Angels před Coyotes Jablunkov, nad nimiž vyhráli v rozhodujícím utkání 6:2. Neuvěřitelné střelecké statistiky měli Josef Gazda z Vítkovic a Marek Mattes z Pitbulls. Oba totiž v pěti zápasech dali minimálně 20 branek.

Většina favorizovaných týmů si udržela herní formu i do play-off, a tak Pitbulls & Gepardi vyřadili Hattrick Brno s velkým klidem 15:0. Zato Black Angels padli v nájezdech s Hattrickem B a vítězství ve skupině neobhájili. Z brněnských družstev se dařilo také Bulldogs, kteří nakonec postoupili až do finále. Hattrick B doplatil na semifinálový debakl 1:11 s Vítkovicemi.

Duel o zlaté medaile Bulldogs Brno – Vítkovice probíhal v prvním poločase vyrovnaně, přesto se jednogólového vedení ujali Ostravané. Do druhé půle pak brněnský celek vstoupil inkasovanou brankou a už se do hry nevrátil. Konečný stav byl 6:3 pro Vítkovice, jež získaly trofej pro nejlepší tým své věkové kategorie.

Vítkovice dominovaly i celkům elévů
Mezi elévy se představilo 35 družstev s těmi nejvyššími ambicemi. Překvapivě s výrazným přehledem si poradila se skupinovou fází Kométa Spišská Nová Ves. Ta zaznamenala skóre 54:4 i díky drtivé výhře 23:2 nad Florbalovou školou Plzeň. Devět kanadských bodů měli v tomto utkání Maxim Grega a Pavol Fľak. Dobré herní rozpoložení ale uplatnili také hráči Floorball Top Teamu, Uničova nebo Gullivers Brno.

Vysoké rozdíly ve skóre se objevovaly i během vyřazovací části. Sparta Praha porazila Hattrick Brno C 18:0, Střešovice rozstřílely Black Angels Girls 22:0 a Uničov vynikl nad FBC Slovácko výsledkem 12:1. Hra jednotlivých týmů se začala vyrovnávat až ve čtvrtfinálových zápasech, z nichž pokračovaly dále výběry Top Teamu, Gullivers, Plzně a Vítkovic.

Až do finále se posléze probojovaly Vítkovice a Top Team, kde rozhodovaly florbalové maličkosti. Poločasový stav ukazoval poměr gólů 0:0, ale druhé dějství vyhráli vítkovičtí elévové 3:1 a tím pádem ovládli i celý turnaj. Vítěznou branku dal Kryštof Minárik, který se zároveň stal společně s Nikolasem Vizvárym bodově nejproduktivnějším hráčem Vítkovic (13 bodů).

Zlatý hattrick zkompletovali Ostravané v kategorii BU13
V mladších žácích se základní skupina podařila velmi dobře Spartě Praha Red, která dostala jen dvě branky v pěti utkáních. Podobně suverénní hru předváděl i Dunai Krokodilok z Maďarska, jenž za sebou ve skupině nechal například Florbal Ústí nebo Tatran Střešovice Black. Obstojně působil svým herním projevem Královéhradecký výběr, když v tabulce přeskočil silného konkurenta FbŠ Bohemians.

Play-off turnaje kromě některých jednostranných výsledků ukázalo také velkou vyrovnanost mezi jednotlivými soupeři. Ta byla vidět v měření sil České Lípy a Bulldogs Brno, kde Severočeši obraceli skóre a vybojovali si postup zásluhou úspěšných nájezdů. Z dovednostní disciplíny vyšli vítězně i Black Angels či Bučis Team.

Právě Black Angels v pozdější fázi Open Game hráli velmi aktivně směrem do útoku, což jim přineslo finálovou účast. Protivníkem se jim staly Vítkovice. Proti nim se však zápasové role vyměnily a Pražané nebyli tak gólově efektivní jako předtím. Proto vítkovické družstvo mohlo slavit zlatý triumf – 10:3.

Tento článek si četlo již: 1919 čtenářů
autor: Tadeáš Mima

      

Copyright © 2024 Vášprostor.cz | Spravováno pomocí RS DIONÝSOS